jueves, 23 de abril de 2020

Festes de Sant Jordi

Hola a tots i totes.

Com esteu? Vinga va, que ja ens falta menys per a poder eixir de casa... i, tant de bo, tornar a veure'ns en classe.




Mentrestant continuarem treballant. I en aqueixes estem... encara que no ho semble, estem en la Setmana Festera... i hui 23 d'abril és el dia de Sant Jordi. Per això m'agradaria treballar aquesta setmana el significat de les festes de Sant Jordi.

Com ja sabeu Sant Jordi de Capadòcia, que va morir el 23 d'abril de l'any 303, és patró d'Alcoi. Però també ho és d'altres llocs com Bulgària, Etiòpia, Geòrgia, Portugal, Grècia, Sèrbia, Eslovènia o Anglaterra (de fet la seua bandera és la creu de Sant Jordi). Ací a Espanya també és patró de Catalunya, Aragó i ciutats com Càceres, Golosalvo, Caus, Lucena i Santurce.

En altres llocs la llegenda de Sant Jordi és diferent, lluita amb un drac... ací a Alcoi, la tradició parla d'una batalla entre els pobladors d'Alcoi (Cristians) i els invasors (Moros)... Us deixaré unes fitxes d'un llibre editat per l'Associació de Sant Jordi i escrit per Rogelio Sanchis Llorens i Vicente Tomás Reig amb il·lustracions de Juan Pérez Miralles. Les podeu llegir i si voleu pintar-les i fer un xicotet llibre ... Busqueu algunes fotos boniques i fer-li una portada.

Llibre de Sant Jordi per a imprimir

També podeu descarregar els dibuixe dels vestits de les filaes per a pintar-los. Us deixe l'enllaç.

Dibuixos filaes

I si voleu cantar l'himne, amb pictos i tot... us deixe el blog del meu company de música el Tomás Llacer. German

Gràcies, Una abraçada,
Gabi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mayo mes de María. Material

 Hola a todos. Estamos en Mayo. Nos queda ya muy poco de clases, hay que ver que rápido pasa el tiempo. Como sabéis, Mayo es el mes de María...