lunes, 6 de abril de 2020

Mones de Pasqua

Hola a tod@s.

Ja som ací una altra vegada amb les mones de Pasqua. Enguany m'he quedat sense poder fer-les en el col·le amb els meus volguts alumn@s del Tomás Llacer.

Però he pensat... i si ho pose de "deures"... Doncs tal dit tal fet. Baix està la recepta perquè pugueu fer delicioses mones de Pasqua casolanes.

La recepta està feta per a Thermomix, però si no teniu l'única diferència és fer la massa a mà la resta és igual.

Si us animeu envieu fotos.




.





Cada vegada que fas la massa tens per a 11 o 12 mones. Jo les congele i quan ens abelleix a casa, les trac i en 10 minuts ja estan per a pastar i posar en el forn.

Mones de pasqua Velocitat Cullera

La recepta està treta la pàgina Velocitat Cullera. Us he posat l'enllaç a dalt, però per a facilitar-vos el treball, la pose ací i així no heu d'anar a altres pàgines.

Una abraçada.
Gabi

Mones de Pasqua

Ingredients:
125rgr mantega o margarina a temperatura ambient
200ml llet
25gr llevat premsat
85gr sucre
1 sobre de sucre vainillada
2 ous (120gr)
550gr farina de força

Decoració:

Un ou per a pintar-les
Boletes de anisetes de caramel de colors, per a posar per damunt.
Sucre endurida (amb unes gotes d'aigua, fent boletes)
11 Ous millor bullits :)
Colorant alimentari per a pintar els ous de colors

Preparació:

1.- Posar en el got, la mantega amb la llet i programar 3 minuts, temperatura 37°, velocitat 1.

2.- Afegir el llevat i mesclar 20 segons, a velocitat 5.

3.- Agregar el sucre, els ous i la meitat de la farina i mesclar programant 20 segons a velocitat 5, després posa l'altra meitat de la farina i es torna a mesclar 20 segons més a velocitat 5.

4.- A continuació, pasta 3 minuts, got tancat i velocitat espigola. Deixar llevar en el got fins que s'isca la massa pel bocal. És una massa blana i una mica difícil de manejar. Deixar una hora com a mínim llevant.

5.- Mentre està llevant la massa, ens posem a pintar els ous.

Per a això, primer llavem bé els ous crus, amb cura que no es trenquen. Després amb un pinzell anem pintant cadascun d'un color amb els colorants líquids que embenen en el supermercat. Jo els he pintats d'un sol color, encara que depén ja de les ganes de cadascun, es poden decorar a gust. Deixar assecar. Posar-vos guants, perquè embruta prou, i després el que es queda entre les ungles, és difícil de llevar.

6.- Quan ja haja llevat, traure sobre la taula de treball, prèviament enfarinada, i pastar de nou.

7.- Per a donar-los forma:

Divideix la massa en 11 parts iguals (entre 80 i 90gr cada part).
Fes una tira d'uns 30 cm ( com si fóra un cuc ) doblegar-lo i enrotllar-lo torçant cada punta en diferents direccions i després donar-li forma. Això és per a fer els espejitos, posar un ou en la part més ampla de cada mona, o en la boca d'algun animal, sempre fent-li un llit perquè no caiga per baix.
Mirar les formes que he fet i anar copiant-les, és difícil d'explicar, però amb les imatges no hi ha problema. Nosaltres vam fer una tortuga, un fardatxo, un cocodril, un espill, un peix, un cara de xica amb la seua cabellera.
Per a poder estirar el roll sense dificultat, posar unes gotes d'oli en la taula, perquè rode sense problemes i no es pegue.

8.- Posar les figures en una safata del forn amb paper vegetal. Tapar amb un drap de cuina i deixa llevar fins a doblegar el volum .

9.- Precalentar el forn a 250 °C.

10.- Pintem les mones amb ou i li posem per damunt anisetes de colors i els boletes de sucre amb unes gotes d'aigua.

11.- Baixar el forn a 180º i enfornar entre 15 i 20 minutos, amb el forn en dalt i a baix.

11. Quan estiga enfornat traure i deixar refredar en una reixeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mayo mes de María. Material

 Hola a todos. Estamos en Mayo. Nos queda ya muy poco de clases, hay que ver que rápido pasa el tiempo. Como sabéis, Mayo es el mes de María...