jueves, 4 de junio de 2020

La Bíblia


Hola a tots i totes.

Aquesta setmana coneixerem una mica la Bíblia. La Bíblia és el llibre més important per als cristians. Per a nosaltres és la veritat revelada, Déu ens parla a través de la Bíblia.

Aquest tema ja l'hem treballat tant en 3r com en 4t, però ens servirà una mica de repàs per a totes les etapes.

Jo sempre comence preguntant als meus alumnes Què és la Bíblia? la majoria em contesten que és un llibre... però no. la Bíblia és una biblioteca dividida en dues parts Antic Testament amb 46 llibres i Nou Testament amb 27 llibres.


1r Cicle.


Como actividad para conocer un poco más la Biblia, vamos a hacer una Biblia de bolsillo. Imprimid las imagenes que os dejo bajo y después tenéis que seguir el video para completar el montaje. En vez de un folio en blanco, utilizamos las fotocopias que os dejo bajo. Se hace un minilibro del Antiguo Testamento y uno del Nuevo Testamento.

2º Cicle

Primer us posaré un parell de vídeos que expliquen que és la Bíblia i després farem una manualitat... Mireu els vídeos que al final us posaré unes fitxes interactives que us ajudarà a fer-les.


15 curiositats de la Bíblia

MANUALITAT DE LA BÍBLIA.

Aquesta Bíblia, que pot quedar-se dempeus, la podem utilitzar per a escriure un missatge en les seues fulles, una invitació, etc. Com sempre els colors són a elecció de cadascun.

EL QUE NECESSITEM...

Cartolina: roja (tapes de la Bíblia), groga (Esperit Sant).
Marcadors de colors o retoladors: groc roig, taronja, negre i blau.
Tisores, cola. Si no tenim algun d'aquests materials a casa podem reciclar cartó per a la base o folis pintats.

COM HO FEM...

1. Marquem els motles sobre cartolina de colors i els retallem. Les pàgines de la Bíblia les fotocopiem o imprimim (si tens impressora, si no ho pots calcar o fer a mà) tantes vegades com anem a necessitar i les retallem per la vora.
2. Dibuixem o acolorim (segons el cas) amb retoladors de colors cada peça (pàgines de la Bíblia, Esperit Sant)
3. Peguem les pàgines de la Bíblia sobre la tapa, deixant espai als costats i a baix, perquè puga veure (veure model acabat)
4. Quan la Bíblia aquest ben seca, la dobleguem per la meitat perquè es quede dempeus. Si escriurem alguna cosa, ho fem abans de doblegar-la.
5. Fem els talls en les ales del colom de l'Esperit Sant (veure motle) i ho inserim a dalt.


3r Cicle.

Per al tercer cicle faré el mateix. Us posaré un parell de vídeos perquè sapieu que és la Bíblia i després unes quantes fitxes interactives. Si us abelleix fer alguna de les dues manualitats que he posat per als altres cicles. Benvingut siga.



Fixes interactives.


Actividades sobre la Biblia.
Actividades sobre la Biblia.

2n Cicle
 
La Bíblia
La Bíblia
La Bíblia

 3r Cicle

 
La Biblia II 5º

Podeu fer les fitxes que vulgueu... jo pose moltes perquè hi haja varietat. Però si feu una manualitat i cap fitxa... bé està, si feu dues fitxes i ja està... bé està... l'important és fer alguna cosa i continuar aprenent.

No puc deixar de donar les gràcies a la companya Vero... estic donant-me suport molt en les seues entrades. Gràcies.

Una abraçada.
Gabi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quiero recordar tu rostro, para que cuando te encuentre en el Cielo. Reflexión

Hoy en el grupo de maestros de Religión, una compañera ha puesto un texto que me ha gustado mucho por lo que significa.  Y es que nos pasamo...