jueves, 11 de junio de 2020

L'esglesia


Hola a tots i totes.

Com ja us vaig comentar, aquesta és l'última setmana que pujaré treball, o almenys aquestes entrades amb treball i contingut... No descarte continuar pujant activitats més o menys lúdiques que m'arriben o que vaja trobant. Probablement també puja alguna referència a pel·lícules o curts.

Però el que és treball, aquesta setmana serà l'última.

Això no significa que no pugueu entrar a realitzar activitats o que no em pugueu enviar els treballs, si és que entreu a fer alguna cosa... jo continuaré pujant-la al blog i us contestaré igual.

Bé, amb aqueixa, aquesta setmana treballarem l'església.. Fa una setmana parlem de l'Església i aquesta ho farem de l'església... Veieu la diferència?... Viiinga que jo us ho dic, El primer té la I majúscula perquè parla del poble de Déu... us recordeu que us parlava fa unes setmanes del cos de Déu en el qual tots som membres i Jesús és el seu cap. I església, té la i minúscula... ací parle de l'edifici, del temple.

Perquè això, aquesta setmana parlarem del temple...i la riquesa de tipus d'esglésies és enorme. No vull aprofundir molt, ací només us posaré uns quants detalls interessants.

1- La planta, el sòl de l'església, sol ser en forma de creu llatina. Això significa que si mirem les esglésies des del cel, la majoria tenen forma de creu.
2- Hi ha diferents tipus d'esglésies segons la seua grandària, importància...: ermita, parròquia, catedral, basílica





3- A les esglésies sempre trobarem una sèrie d'elements:


Infantil.

Com a treball d'aquesta setmana us proposaré diversos dibuixos per a pintar per als més xicotets.


Primària


Un treball que hem fet tots els anys en el primer cicle és la construcció d'una maqueta amb una caixa de sabates. L'any passat li vam afegir un torre i la veritat és que queda molt bonica.




Com podeu veure, a la caixa li fem els buits de les finestres, a les quals els posem paper de cel·lofana de colors, i la porta. (Queda genial quan li poses la tapa i ho mires des de fora)

A l'interior col·loquem els bancs (pals de gelats, cartó...), la pila baptismal (taps de botelles), altar (cartó i paper), la creu darrere de l'altar (fotocòpia o trossos d'escuradents de gelat), alguna imatge com la Mare de Déu (fotocòpia)... en aquestes no està, però es pot afegir: Ciri pasqual (plastilina), Sagrari en la paret, una seu (la cadira del capellà)...

Com veieu és tot amb materials reciclats i molt senzill. Us deixe un PDF amb les fotocòpies necessàries.

Campanar

Figures església


Per a la resta us deixe una sèrie de retallables sobre esglésies que he trobat.




Si ja voleu fer una cosa molt especial, si sou jugadors del Minecraf i podeu fer una església en Minecraft i després m'envieu un vídeo de com us ha quedat. mireu aquesta que han fet en la pàgina d'un company, Bati.

Qualsevol treball que feu podeu enviar-lo al meu correu: auladereligionromeral@gmail.com

Una abraçada.
Gabi

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quiero recordar tu rostro, para que cuando te encuentre en el Cielo. Reflexión

Hoy en el grupo de maestros de Religión, una compañera ha puesto un texto que me ha gustado mucho por lo que significa.  Y es que nos pasamo...