miércoles, 25 de marzo de 2020

25 de Març Anunciació Encarnació.

Hola a tod@s

Ahir, 25 de març, és la data que l'Església Catòlica celebra la Solemnitat de l'Anunciació Encarnación, és a dir, quan l'Àngel Gabriel va ser enviat Natzaret per a anunciar a la Mare de Déu que seria la Mare de Déu al que Ella va respondre amb la seua un generós: “Heus ací l'esclava del Senyor, faça's en mi segons la teua paraula” (Lc. 1,38).

Per això, la meua proposta per a hui (tendia que haver-ho posat ahir, però com estava embolicat posant això del lapbook...perdó). Hi ha dos vídeos que il·lustren el relat de la creació: un de dibuixos (per als més xicotets) i un altre d'una pel·lícula. Poden veure'ls i després he posat una obra d'art sobre aquest relat.

M'agrada posar obres d'art religiós perquè és important que els alumn@s vegen com la religió influeix en els corrents artístics o com inspiren als diferents artistes. Per no parlar de l'ampli llegat cultural que deixa la religió derrere seu.

La proposta és veure l'obra d'art i veure que és el que els crida l'atenció, que els agrada o no d'aquesta. i després els manaré un repte visual... han de trobar a tots els personatges de l'obra: Ángel Gabriel, Mare de Déu, Déu i Esperit Sant.

Quan els troben poden fer dues coses: Pintar el dibuix per a pintar sobre la mateixa obra d'art i buscar en internet altres obres d'art que els agrade sobre l'anunciació: copiar imatge, autor, data de l'obra i tècnica que ha gastat (oli, aquarel·la, escultura, fresc...) i enviar-me-la. D'aqueixa manera enriquirem aquesta entrada amb la visió de relat d'altres artistes.

Fra Angelico: Tabla centra del Retablo de la Anunciación ...


Fra Angelico: Taula centra del Retaule de l'Anunciació (1426)
Taula central del retaule pintat per al convent de Santo Domingo en Fiesole, prop de Florència. La taula central mostra sota el pòrtic l'Anunciació de l'Arcàngel Gabriel a María

Estudio perspectiva


Fitxa per a pintar




Hui al final he posat molta faena... ja sabeu, són proposades i tampoc és necessari fer-ho hui si no us dóna temps. Això sí, com sempre dic, si ho feu envieu-me els resultats perquè els penge en el blog.

Cuidar-vos molt.

Una abraçada.

Gabi

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mayo mes de María. Material

 Hola a todos. Estamos en Mayo. Nos queda ya muy poco de clases, hay que ver que rápido pasa el tiempo. Como sabéis, Mayo es el mes de María...