jueves, 21 de mayo de 2020

Les advocacions de Maria.


Hola a tots i totes.

Com ja us vaig comentar, en ser maig el mes de María, aprofitaré per a treballar diverses setmanes sobre ella. Hui treballarem que són les advocacions Mariannes.

Mireu aquestes imatges...
Llavors... Què són les advocacions?

Les Advocacions són un títol, referència o nom al·ludit que s'atorga a un lloc, figura, imatge o record. Literalment indica la “manera de cridar” o designar. Que és com anomenem en cada lloc a la Verge Maria

Maestro! Llavors... Hi ha més d'una Verge? (això de fer classe a casa comença a afectar-me. jejeje)

No home, no! Només hi ha una Verge Maria mare de Jesús... El que passa és que en cada lloc, segons el lloc on es troba instal·lada l'aparició, segons la circumstància, si és una aparició o se la nomena Patrona, etc. Se li dóna un nom o un altre.

Exemple: A Alcoi a la Mare de Déu se'n diu "Verge dels Lliris" perquè es va aparéixer dins d'un lliri en la Font Roja.

Us deixe un vídeo on l'explica millor que jo.


Infantil i Primer Cicle

Infantil i Primer cicle.

Amb els més xicotets podeu jugar a l'oca que un company de religió ha compartit amablement. És molt senzill jugar... podeu usar el dau de Youtube o podeu gastar un dau normal. Cada vegada que caigueu en una casella activa la premeu i feu l'activitat que toc (cançó, puzle...).


També poden pintar alguna de les advocacions que podeu trobar en el següent enllaç.


Segon Cicle.
Aprofitant els dibuixos de les advocacions de Maria que he posat a dalt. Podeu fer aquestes manualitats de María. En les fotos que us pose, estan fetes amb gomaeva, però vosotr@s podeu fer-les amb papers o cartolines de colors o si no teniu fulles pintades.




La idea és utilitzar els dibuixos que us he passat per a utilitzar-los com a base i anar posant per capes la roba, el cap, els braços i les mans.

Si no us aclariu puc fer una plantilla. Qualsevol dubte o per a enviar-me les fotos: auladereligionromeral@gmail.com o auladereligionromeral@elromeral.org

A més per a ampliar el coneixement us deixe dues activitats molt entretingudes. D'una banda tenim un Pasaparaula de Maria per a jugar solos o en família...

Encara que us manaré una proposta. Podem fer un pasaparaula virtual... Si voleu, la setmana que ve podem quedar el dimecres a les 11 i jugar junts. Envieu-me un mail i el preparem.

Pasaparaula de María

I, finalment, una activitat en Genially. En l'activitat es fa un recorregut pels moments més importants en la vida de María. Després de llegir cadascun d'aqueixos moments hi ha unes activitats, vídeos i reptes que podeu fer. És bastant llarg i no fa falta que ho feu de colp.

Estaria bé saber si us ha agradat, així busque més activitats d'aquest tipus... ja sabeu. Envieu-me mails.

Una abraçada.
Gabi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mayo mes de María. Material

 Hola a todos. Estamos en Mayo. Nos queda ya muy poco de clases, hay que ver que rápido pasa el tiempo. Como sabéis, Mayo es el mes de María...