miércoles, 27 de mayo de 2020

Pentecosta. Infantil - Primària

Hola a tod@s.

Aquest diumenge s'acaba la Pasqua. Segur que més d'un pensa... a Gabi el confinament li està asseient fatal... ara em dirà que aquest cap de setmana s'acaba la Pasqua!... si em vaig menjar la mona a casa fa 50 dies... Doncs això... la Pasqua dura 50 dies. des del diumenge de Resurrecció fins al dia de Pentecosta.

Bé, perquè aquest diumenge és Pentecosta... Què celebrem en Pentecosta? Perquè la vinguda de l'Esperit Sant i la formació de l'Església com a tal.

Després de la mort de Jesús, els apòstols estaven amagats, tenien por. És normal, acabaven de matar a Jesús i pensaven que els anaven a matar a ells... això malgrat haver vist a Jesús ressuscitat.

Però tot això canvia el dia de Pentecosta. Pentecosta festa jueva que és el festival de clausura de la collita i de la temporada pasqual. Aqueix dia estaven els apòstols juntament amb María reunits quan l'Esperit del Senyor va vindre sobre ells. L'Esperit els va donar la força, saviesa... (els dons) per a eixir a parlar de Jesús i fundar comunitats cristianes (principi de l'Església)

Us deixaré algunes pel·lícules perquè ho vegeu i no hàgeu de llegir-me. jejeje

Infantil


Després de veure el vídeo us convide a fer alguna de les següents manualitats de Pentecosta.
El primer és un molinet de Pentecosta. Primer que ho pinten i després seguir les instruccions del vídeo.


I la segona és una corona amb la flama de l'Esperit Sant. Primer repassar la paraula Esperit Sant, pintar la flama amb els colors taronja, groc i roig, retallar el contorn de la flama pegat a la línia horitzontal, tallar la part superior per la línia horitzontal, després les dues parts s'uneixen per un extrem amb dues grapes i després es mesura el cap del xiquet/a i es tanca l'altra parar-te ja amb la mesura presa amb altres dues grapes.



Primària.

Com sempre el nostre company Unai Quirós ha fet un vídeo fantàstic explicant que és Pentecosta i amb una manualitat de regal...

Després de veure els vídeos us posaré un parell de fitxes per a imprimir i fer vosaltres sobre Pentecosta.

Podeu pintar-ho i decorar-ho amb trossets de paper o el que vulgueu.






I finalment us posaré unes fitxes interactives. Ja sabeu que podeu enviar-me-les posant la meua adreça: auladereligionromeral@gmail.com.
Com sempre, recordar-vos que podeu fer el que vulgueu. No heu de fer-ho tot. Cadascun al seu ritme.

Infantil.









Pentecostés, una ficha interactiva de mprvv
liveworksheets.com

Espíritu santo

Puzzle


Primària

Arregla el rompecabezas

Pentecostés 1º
Fiesta de Pentecostés

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quiero recordar tu rostro, para que cuando te encuentre en el Cielo. Reflexión

Hoy en el grupo de maestros de Religión, una compañera ha puesto un texto que me ha gustado mucho por lo que significa.  Y es que nos pasamo...