miércoles, 27 de mayo de 2020

Pentecostés Segon - Tercer Cicle.

Pentecosta
El Greco
Autor:El Greco, 1597-1600
Tècnica:Oli sobre tela
Estil:Manierisme

Hola a tots i totes.

Aquest diumenge s'acaba la Pasqua. Segur que més d'un pensa... a Gabi el confinament li està asseient fatal... ara em dirà que aquest cap de setmana s'acaba la Pasqua!... si em vaig menjar la mona a casa fa 50 dies... Doncs això... la Pasqua dura 50 dies. des del diumenge de Resurrecció fins al dia de Pentecosta.

Bé, perquè aquest diumenge és Pentecosta... Què celebrem en Pentecosta? Perquè la vinguda de l'Esperit Sant i la formació de l'Església com a tal.

Després de la mort de Jesús, els apòstols estaven amagats, tenien por. És normal, acabaven de matar a Jesús i pensaven que els anaven a matar a ells... això malgrat haver vist a Jesús ressuscitat.

Però tot això canvia el dia de Pentecosta. Als 50 dies de la Pasqua, els jueus celebren la festa de les set setmanes, aquesta festa al principi va ser agrícola, però es va convertir després en record de l'Aliança del Sinaí. Aqueix dia estaven els apòstols juntament amb María reunits quan l'Esperit del Senyor va vindre sobre ells. L'Esperit els va donar la força, saviesa... (els dons) per a eixir a parlar de Jesús i fundar comunitats cristianes (principi de l'Església)

Us deixaré algunes pel·lícules perquè ho vegeu i no hàgeu de llegir-me. jejeje

2n Cicle

Com sempre el nostre company Unai Quirós ha fet un vídeo fantàstic explicant que és Pentecosta i amb una manualitat de regal...


Espere que haja quedat clar. Ara com a activitat us posaré un parell de manualitats... serveixen tant per al segon com per al tercer cicle.
1- És un mòbil de l'Esperit Sant
2- Mòbil del colom de l'Esperit Sant amb les flames.
Materials:

Plat de paper blanc (el tipus barat)
Marcadors
tisores
Cinta
Cadena o cinta
Paper groc
Podeu utilitzar les flames de la fulla anterior per a penjar-les del colom


I per als artistes us deixe un parell de dibuixos per a pintar.




3r Cicle

M'ha fet molta gràcia aquest vídeo (per això el pose. jejeje) és una cançó que parla de com Jesús és ací sempre, cada dia. Explica molt bé que és l'Esperit Sant. És l'Esperit de Déu que sempre està al nostre costat. Espere que us agrade.



Llaura us deixe un parell de vídeos perquè entengueu que és l'Esperit Sant i quals són els seus dons.


Finalment us posaré, com és ja habitual, unes quantes fitxes interactives. Podeu enviarles a: auladereligionromeral@elromeral.org




Dones Espíritu Santo + canción
Acróstico Pentecostés
Pentecostés, una ficha interactiva de Patipo
liveworksheets.com
Pentecosta, una ficha interactiva de alaidalai
liveworksheets.com
Pentecosta, una ficha interactiva de RaquelPaz6
liveworksheets.com
Arregla el rompecabezas
Arregla el rompecabezas
Arregla el rompecabezas

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quiero recordar tu rostro, para que cuando te encuentre en el Cielo. Reflexión

Hoy en el grupo de maestros de Religión, una compañera ha puesto un texto que me ha gustado mucho por lo que significa.  Y es que nos pasamo...